dimecres, 20 de març del 2013

EsKITSCHofrenia, malalts de Kitsch. Crítica del disc

Aquest cd tribut a KITSCH compta amb la presència de 15 grups més o menys coneguts del llarg de la geografia catalana. A destacar la presència de 2 cançons dels goticmàsters Casual.
El cd l'obre la banda tarragonina Abisme amb una "tecnològica" versió de Confessió. Els Alisis, de Besalú, i els Samitier aporten una visió més dinamitzada i pop de Ludwig i El Titella, respectivament.
Com he dit abans, els Casual col·laboren amb 2 peces majestuoses com "Hora Fosca" i "Desbarrant", els hereus naturals del llegat Kitsch, que al desaparèixer deixen orfes el panorama sinistre català.
Morelands de Les Borges Blanques aporta el seu punt de vista personal i bastant fidedigne a "Aurora".
En la mateixa línia conservadora de versions trobem The L.I.P., amb una impecable versió de "Cicle", on claven les guitarres.
Al mig del cd i en una clara voluntat de pujada i acceleració trobem les versions de Desafiant i de Lalaw Junk, la primera en clau death metal i l'altra en clau "autos de xoc", versionant Dominis i Glaucoma, respectivament.
L'ex-Fang, Met García, amb Les Nenes Maques aporta una versió gairebé alemanya (Kraftwerk) de  Perversió.
Els Àcid Úric converteixen l'Art de Trair en una peça de blues sabbathià. 
Els Taüs amb Confessió em recorden els Kitsch en format powertrio dels 90.
Per una distracció... apareix primer Món a la Cova amb una gran i personal versió d'Introspecció. I a l'igual que l'Abús amb Dominis, converteixen la seva veu en un instrument càlid i proper que ens transporta a altres móns.
El punkie Kasimiro Makarrón, aporta una hawaiana versió de Sentits.
I tanca el tribut-homenatge, el desconegut Sicran, que com a fan més que com a músic, contribueix amb la Casa de la Mort, i tanca el cd com en el 1r Curset d'Iniciació al Fracàs.

En la meva opinió, 3 estrelles i mitja sobre 4, sempre es pot millorar.
Aquesta és la meva crítica del cd.